Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жителите на Сливен подготвят протест заради многобройните аварии и спирания на водата

02 юли 2015, 14:04 часа
Реклама

Жителите на Сливен подготвят протест заради многобройните аварии и спирания на водата. Слушател на Радио „Фокус”-Сливен съобщи, че в сливенските групи на социалната мрежа се събират мнения за организацията на протестни действия срещу липсата на вода в продължение на дни. Втори ден голяма част от Сливен е без вода, поради аварирал водопровод, изграждан по проекта за воден цикъл. Голямата авария снощи е станала в кв. „Клуцохор“.

Реклама

Заради това днес няма вода в почти целия град. Това не е първия случай, когато аварира нов водопровод и водата спира. Освен това сливанлии се питат, кой плаща за водата, която изтича по време на авариите , за тази, която се използва за проби за новите инсталации и за извънредния труд на аварийните екипи.

Преди месец жителите на квартал „Клуцохор“ се оплакаха, че сметките им за вода са завишени няколко пъти, въпреки че водата се спира през ден. Заради многобройните нередности, се провежда допитване дали да не се организира протест пред сградата на ВиК и на Община Сливен, която е бенефициент на проекта за водния цикъл и би трябвало по някакъв начин да контролира качеството на изпълнение.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес