Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две фирми ще чистят снега в Сливенско, една - в областния град

01 декември 2022, 11:19 часа • 1261 прочитания
Реклама

Фирмите „Булфорест - 2012“ и „Пътно поддържане - Сливен“ поемат зимната поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа с обща дължина 259 км в община Сливен. Улиците в областния град са ангажимент по договор на „Грийн партнърс – БКС“, съобщават от местната администрация.

До второ нареждане 62 км пътища, които се намират в Балкана, остават извън обхвата на зимното поддържане. Участъците Селището – връх Българка, Табелите – Бабина локва в посока с. Раково и село Гавраилово в посока село Бяла ще бъдат затворени за движение на моторни превозни средства, както и през други години. Те са извън маршрутите на обществения транспорт, както и на семейните пътувания, уточниха от отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Приоритет в града ще бъдат районите на лечебните и здравните заведения, мостовете, автобусните спирки, училищата и детските градини, основните артерии на градския транспорт. В малките населени места приоритетно е зимното осигуряване на детските градини и училищата, здравните служби и кметствата.

„В готовност сме да посрещнем зимата. Фирмите имат опит в поддръжката на пътищата и улиците в града. Осигурени са първоначалните количества материали, необходими за обработка на настилките“, заяви ресорният зам.-кмет Камен Костов.

Фирмите, на които са възложени дейностите, са задължени да почистят от сняг и преспи, когато натрупаната снежна покривка е с дебелина не по-малко от 6-8 см и след спиране на обилния снеговалеж, гласи разписана от Агенция „Пътна инфраструктура“ инструкция.

От общината призовават гражданите да спират и паркират така, че да не възпрепятстват движението на снегорини и на другата снегопочистваща техника.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес