Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните за красота на Марая Кери

19 декември 2023, 20:15 часа

Марая Кери несъмнено е кралицата на Коледа и всеки декември изпълва сърцата ни с празнична радост (или досада), докато изпълнява песни, които никога няма да ни омръзнат (или вече са ни омръзнали до болка). Но как звездата поддържа бляскавия си външен вид?

Предлагаме ви да се запознаете с козметичните процедури на Марая, благодарение на които днес тя изглежда толкова зашеметяващо, колкото и през 1994 г., когато излезе коледната ѝ класика "All I Want for Christmas is You". Явно козметичните ѝ тайни работят, защото наскоро бе създадена специална кукла "Барби" по неин образ и подобие.

Снимка: Getty Images

Къпане в студено мляко

Една от най-нестандартните тайни за красота на Марая е, че тя обича да се къпе в студено мляко, за да овлажни кожата си. В интервю от 2018 г. Марая беше попитана от The Guardian дали е вярно, че се къпе само във френска минерална вода.

Отговорът ѝ беше: "Не, къпя се в мляко. Понякога използвам млякото като козметична процедура. Не искам да издавам всичките си тайни".

Още: Накъде без All I Want for Christmas: Марая Кери стяга ново коледно турне

Строга диета

Марая спазва строг хранителен режим, за да изглежда така страхотно, и се храни по един и същи начин всеки ден. Преди това звездата сподели: "Наистина е трудно. Диетата ми вие бихте я намразили: всичко, което ядеш, е норвежка сьомга и каперси всеки ден. Това е всичко", твърди певицата.

Снимка: Getty Images

Масажист по време на сън

Марая знае колко е важен добрият сън и дори наема масажист, който да ѝ помага да се отпусне, за да може да заспи по-лесно. Звездата обясни, че в нощите, когато трудно заспива, кани масажистка, за да се отпусне.

Веднъж източник споделя пред изданието "US Weekly", че Марая е похарчила над 1000 паунда за осемчасов масаж, който да ѝ помогне да се отпусне, и е прекарала цялото време в гледане на комедийния филм на Саша Барън Коен "Бруно" на повторение.

Освен че наема масажист, за да се увери, че заспива лесно, Марая се отнася изключително сериозно към съня и понякога спи по 15 часа на нощ. Съобщава се също, че поп звездата се обгражда с 20 овлажнителя на въздуха докато спи, за да поддържа гласните си струни овлажнени.

Още: Няма прошка: Марая Кери сцепи огромна буца лед и запя коледната си песен (ВИДЕО)

Снимка: Getty Images

Забрана за използване на спирала

Марая вярва, че по-малкото е повече, когато става въпрос за грим, и се грижи за страхотния си вид, като забранява на гримьорите да ѝ слагат спирала. Звездата споделя пред "Vogue": "Мразя спирала. Никога не нося". "Всеки път, когато гримьор се опита да ми сложи спирала, изпадам в ужас".

Тя добавя: "Ако не носиш много грим, не е нужно да сваляш много от него. Затова целта ми е да нося възможно най-малко грим, за да не се налага да го свалям целия".

Всичко за очите

Въпреки омразата на Марая към спиралата, дългогодишният ѝ гримьор и приятел Кристофър Бъкъл сподели пред "Who What Wear", че при нея всичко е свързано с очите.

Той каза: "Визията на Марая е съсредоточена върху очите... точка. Обожавам очите с кристали Сваровски в земни тонове, които направих за нейния специален коледен филм "Магическа Коледа" на Apple+. Залепих по 50 камъка на всяко око върху опушен шоколад и златни сенки за очи, за да създам магически ефект на светлинно шоу".

Снимка: Getty Images

Правилното осветление

Марая много държи на осветлението, в което седи, и в дома си има само осветление в нишата, полилеи и свещи. Звездата смята, че горното осветление е злоупотреба и често иска лампи в автобуса си за турне, за да не е изложена на нелицеприятна светлина.

Ботокс и филъри

Марая несъмнено е естествена красавица, но д-р Рос Пери - медицински директор на "Cosmedics" смята, че вероятно през годините тя е имала няколко козметични процедури. Ето какво казва той пред "Fabulous": "Марая Кери изглежда страхотно за възрастта си, но несъмнено е имала помощ по пътя си под формата на редовни "корекции".

"Като гледам последните снимки на Марая, бих казал, че тя редовно се подлага на процедури с ботокс на всеки 3-4 месеца, тъй като има много малко бръчки, които биха се очаквали за човек на нейната възраст".

"Предлагам ѝ да използва ботокс около линията на косата, около очите и евентуално около носа. Освен това с възрастта устните ни губят обем, така че бих предположил, че Марая си е направила малко пълнеж на устните", добавя Пери.

"Възможно е да е имала и уголемяване на гърдите, но това може да се дължи на увеличаване на теглото", казва още той, цитиран от БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес