Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След вълна от обвинения: Арестуваха рапъра Пъф Деди

17 септември 2024, 08:22 часа

Рапърът Пъф Деди е арестуван от федерални агенти в Манхатън след вълна от обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, предаде АФП.

Прокурорът на Южния окръг на Ню Йорк - Дамян Уилямс, заяви, че арестът е в резултат на запечатан обвинителен акт, подаден в неговата служба. "Очакваме сутринта да внесем искане за разпечатване на обвинителния акт и тогава ще имаме какво да кажем", каза Уилямс, без да предостави повече подробности за обвиненията.

ОЩЕ: Осъдиха Пъф Деди да плати 100 млн. долара за сексуално насилие

Адвокатът на Пъф Деди - Марк Агнифило каза, че клиентът му доброволно се е преместил в Ню Йорк, очаквайки обвиненията. Той добави, че екипът им е „разочарован от решението за преследване на това, което според нас е несправедливо преследване на г-н Комбс от страна на прокуратурата на САЩ“.

Какви са обвиненията срещу рапъра?

Рапърът е обект на няколко граждански дела, които го описват като сексуален хищник, който използва алкохол и наркотици, за да подчинява жертвите си.

ОЩЕ: Обвиниха рапъра Пъф Деди в трафик на хора

През март федерални агенти нахлуха в имотите му в рамките на двустранна операция, която показа, че срещу Пъф Деди се води федерално разследване и потенциално наказателно дело.

Юридическият му екип заяви, че Пъф Деди е „съдействал на разследването“ и „очаква с нетърпение да изчисти името си в съда“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес