Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синди Крауфорд посочи тайните за успеха в модата

11 януари 2024, 09:55 часа

Синди Крауфорд украси корицата на януарския брой на сингапурското издание на "Harper's Bazaar". В интервю за изданието супермоделът от 90-те говори за собствения си успех, вдъхновението и най-запомнящите се шоута. 57-годишният модел позира пред фотографа Ю Цай във визии на Givenchy, Dior, Max Mara, Saint Laurent, Alexander McQueen и други марки.

Снимка: Harper's BAZAAR Singapore/Instagram

Още: Линда Еванджелиста се завърна ударно с ексцентрична фотосесия (СНИМКИ)

Миналата година Синди стана една от героините на документалната поредица "Супермодели", в която участва заедно с колежките си и приятелки Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. Крауфорд каза, че прекарването на време с тях е една от най-добрите части от работата по проекта. "Обичах да чувам всяка от техните истории и спомени. Разбира се, бях много трогната от това, през което премина Линда. Освен това научих много от историята на Наоми. Макар да чувах от Наоми да обяснява, че често ѝ се плащало по-малко от други модели, това беше болезнено и напомняше, че всички трябва да се държим заедно, за да бъдем съпричастни".

Снимка: Harper's BAZAAR Singapore/Instagram

Съветите и успехите на Синди

"Голяма част от успеха на модела е да имаш правилния поглед в точното време. Но мисля, че някои от нещата, които също са допринесли за успеха ми, са да бъда подготвена навреме. Освен това научих, че моделирането е умение и може да се подобри."

Още: Бащата на Синди Крауфорд смятал, че моделството е като проституцията

Синди Крауфорд успя да превърне името си в марка, преди много други да се научат как да го правят. Тя не само дефилираше, но пусна видеоклипове за упражнения, книга за грим, филм, партнираше си с марки и изгради кариера в телевизията. "Първоначално не го осъзнавах, но с напредването на кариерата ми открих, че компании като Pepsi и Omega са готови да инвестират в мен и да поддържат дългосрочни отношения, за разлика от тези, които винаги искат най-новия горещ модел. Работя с Omega от почти 30 години и присъствието ми в "House of Style" на MTV ми помогна да разширя аудиторията си".

Снимка: Getty Images

Как живее днес супермоделът Синди Крауфорд?

Днес Синди води премерен живот и внимателно подхожда към избора на снимки и проекти. "Вдъхновена съм от спокойния начин на живот на Лос Анджелис, пътуването, плажа и престоя на открито, и от дъщеря ми Кая. Беше много забавно да надникна отново в света на модата с нея!"

Освен 22-годишната Кая, Крауфорд и съпругът ѝ Ранди Гербер имат и 24-годишен син Пресли. Семейството е приоритет за Синди, но тя се опитва да намира време и за своите хобита. "Най-много се интересувам от балансиран живот. Да имам време за семейството, приятелите, работата, филантропията и за себе си. Искам да продължа да се уча и да израствам и да отделя време, за да мога да забавя темпото и да се наслаждавам на всичко, което имам".

Синди Крауфорд с дъщеря ѝ Кая Гербер, снимка: Getty Images

Още: Не е Синди Крауфорд, нито Жизел Бюндхен. Ето кой е най-богатият супермодел в света

Супермоделът, която е работила с известни дизайнери и е снимана от топ фотографи над 30 години, се затруднява да открои един запомнящ се момент от кариерата си, пише БГНЕС. А Синди винаги си прекарва най-добре с известните си приятели. "Най-запомнящото се шоу без съмнение беше шоуто на Versace през 1991 г., където Кристи, Линда, Наоми и аз направихме последното излизане под звуците на "Freedom" на Джордж Майкъл. Това беше един от онези моменти, когато разбираш, че е нещо специално... дори когато се случва".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес