Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сам Мендес и Skyfall - големите победители на Jameson Empire Awards

27 март 2013, 15:20 часа

Най-добрите филми от изминалата година бяха разкрити на състоялото се в неделя вечер дългоочаквано събитие Jameson Empire Awards, където публиката награди любимите си кино проекти на 2012 г. Хиляди читатели на Empire – най-голямото списание в света на киното, гласуваха от всички точки на света, за да определят и да почетат най-добрите от най-добрите на Jameson Empire Awards. Отличия получиха филми и техните създатели, обичани от публиката.

Сам Мендес е големият победител, грабнал три награди с касовия хит Skyfall, а именно Empire Inspiration, предоставена от Jameson Irish Whiskey, приза за Best Film на Sky Movies, както и отличието за Best Director на Monitor Audio.

Хелън Мирън беше удостоена с тазгодишната награда Empire Legend, която й беше връчена от Том Хъдълстоун за ролите й в Gosford Park, The Queen, The Long Good Friday, The Cook, The Thief, His Wife, And Her Lover и тазгодишния Hitchcocк. С това постижение тя се нареди до Тим Бъртън, който е предният носител на това почетно отличие.

Дани Бойл също грабна приза за Empire Outstanding Contribution (Изключителен принос). Наградата е поредното признание за цялата му звездна кариера и невероятно творчество, с акцент върху шедьоври като Shallow Grave, Trainspotting, Slumdog Millionaire, 127 Hours и последния му филм – Trance.

Носител на наградата Empire Hero стана Даниел Радклиф, предоставена му лично от Джеймс Уоткинс – режисьор на Woman In Black. Той се присъединява към знаменития списък от предишни победители като Майкъл Фасбендър, Кийра Найтли и Джъд Лоу. Радклиф взе и награда от името на The Woman In Black, който бе почетен в категорията Best Horror на Café de Paris.

The Hobbit: An Unexpected Journey, който вървеше рамо до рамо в номинациите с Avengers Assemble, спечели два приза - Sci-Fi/Fantasy Film, предоставен му от MediCinema и Jameson Best Actor, връчен от Ребека Хол, избрана от Мартин Фрийман.

Дженифър Лоурънс спечели титлата Best Actress на Citroën за ролята й в The Hunger Games, което се случи и благодарение на читателите на Empire в Hawaii. Победата на Лоурънс бележи връх в дългия списък от награди от тази година - Best Actress Golden Globe и Oscar за Silver Linings Playbook.

Призвание за най-добър мъжки дебют на Entertainment Tonight получи Том Холанд за участието си в The Impossible, а нежната победителка в тази категория беше Саманта Баркс за ролята й в Les Misérables. И двамата актьори присъстваха на церемонията, за да получат наградите си.

Ted беше почетен в категорията Best Comedy на Magic 105.4, докато Headhunters беше избран за най-добър трилър. Dredd 3D грабна наградата The Art Of 3D от RealD.

Тазгодишният победител в британското кино стана филмът Sightseers, като приза прибраха ко-сценаристи и звезди като Алис Лоу и Стив Орам.

Притежател на почетната награда за късометражен филм The Jameson Empire Done In 60 Seconds стана Филип Аскинс за римейка си на Blade Runner. Той стана първенец от 22-ма номинирани, избрани с гласуване от публиката.

Главният редактор на списание Empire - Mark Dinning сподели: „Взимайки под внимание колко жив и вълнуващ е светът на киното в този момент, може би не е изненадващо, че тазгодишните Jameson Empire Awards са най-добрите до сега. В годината, в която Skyfall разби рекордите на всички бокс офиси, е страхотно да видиш читателите на Empire да оценяват тези постижения с кино награди, които всъщност отразяват филмите, за които наистина ги е грижа.”

 

 

 

 

 

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес