Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приключиха снимките на нов филм с Юлиан Вергов

10 януари 2023, 14:07 часа

Приключиха снимките на дебютния филм на Димитър Стоянович "Плът". Филмът е продукция на PREMIERstudio и е продуциран от Национален филмов център.

Филмът е изграден от три паралелни истории. Първата история разказва за взаимоотношенията на преводачката Надежда, която разбира, че е тежко болна, с нейната дъщеря. Втората история е изградена от романа, който Надежда превежда, а третата история е обвързана с болестта на преводачката и ни запознава с микрокосмоса на туморните клетки.

Дебютното заглавие на Дими Стоянович ни прави съпричастни с преживяванията на Надежда, която разбира, че е болна, докато превежда романа "Плът" на измисления Нобелов лауреат Юкио Кобаяши.

„Години наред бях свидетел на трагедията на моята майка, актрисата Ани Бакалова, която беше диагностицирана с рак. По това време не осъзнавах какво предстои. Уверявахме се взаимно с широки усмивки, че можем да преодолеем болестта и че духът ни ще надделее над плътта. Но не се оказа така. Само душата беше силна докрай. Тъй като бях влюбен в Япония от дете, измислих писателя Юкио Кобаяши и това ми помогна да въведа по-философска концепция за плътта като основен фактор на човешкото съществуване. "Плът" е чиста лична история, която написах за около 20 дни през лятото на 2020 г.“, казва Стоянович пред FNE.

„Като син на актриса, аз вярвам в актьорите, в тяхната дисциплина, емоционална интелигентност и способност да вникват в психологията на случващото се. Сценарият предполагаше работа с професионални актьори и имах ясна представа за тях. Пламена Гетова, която играе Надежда, е много дълбока актриса и силна жена. За ролята на дъщеря ѝ избрах Весела Бабинова - талантлива представителка на по-младото поколение, която имах предвид още при писането на сценария.”, допълва режисьорът.

Освен Пламена Гетова и Весела Бабинова, в актьорския състав са още Юлиан Вергов, Диляна Попова, Рашко Младенов, Руши Видинлиев, Назим Каракурт, Стефан Мавродиев и Николаос Цитиридис. Оператор на филма е Рали Ралчев.

 

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес