Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никълъс Кейдж призна: Ужасявам се от изкуствения интелект

11 юли 2024, 09:03 часа

Никълъс Кейдж изрази страха си от изкуствения интелект, опасявайки се, че технологията може да бъде използвана, за да го замени. В скорошно интервю за "The Hollywood Reporter" Кейдж си спомня за филмова продукция, при която е било създадено негово дигитално сканиране, което е засилило опасенията му. Той се притеснява, че изкуственият интелект може да "открадне" тялото му и да го манипулира дигитално. Кейдж намира идеята за ИИ във филмите за "плашеща" и е загрижен за бъдещето на артистичната истина и почтеност, задавайки въпроса: "Къде ще бъде сърдечният ритъм?".

Още: Никълъс Кейдж: Най-ранният ми детски спомен е от утробата (ВИДЕО)

Ще изчезнат ли истинските актьори?

Снимка: Getty Images

Кейдж и преди е изразявал негативните си възгледи за ИИ, определяйки го като "нехуманен" в интервю за Yahoo! Entertainment. Той е особено притеснен, че изкуството му ще бъде присвоено от ИИ.

Въпреки опасенията си Кейдж продължава своята плодотворна кариера, като следващият му проект "Дълги крака" ще излезе скоро. В края на 2023 г. Кейдж намекна кога ще дойде краят на кариерата му, но засега продължава да работи. Той се присъединява към други холивудски звезди, които се обявяват срещу потенциалната злоупотреба с изкуствен интелект в индустрията, припомня БГНЕС.

Още: Гърчи се на пода, а после умира: Филм за Путин с изкуствен интелект хит в Кан (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес