Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изключително богат архив на Дейвид Боуи ще бъде показан за първи път

23 февруари 2023, 09:03 часа
Реклама

Богат архив от живота, творчеството и наследството на Дейвид Боуи ще бъде показан за първи път през 2025 г. Той е придобит от Музея "Виктория и Албърт", а изложбата ще включва повече от 80 000 предмета, които обхващат шест десетилетия от кариерата на изпълнителя

Архивът ще е достъпен в специално създаден център, посветен на Боуи. Той ще бъде позициониран в олимпийския парк "Кралица Елизабет" в Стратфорд.

Огромната експозиция ще позволи както на феновете, така и на изследователите да се доближат и да научат още подробности за творческия процес на Дейвид Боуи, както никога досега, казват от музея.

Колекцията ще включва ръкописни текстове, писма, ноти, оригинални костюми, фотографии, филми, музикални видеоклипове, сценографии, обложки на албуми и награди, пише БТА. Ще бъдат изложени също инструменти, притежавани от световноизвестния музикант, както и нереализирани проекти, които никога досега не са виждани публично под каквато и да е форма. Сред акцентите са емблематични сценични костюми на Дейвид Боуи, които и до днес са вдъхновение за артисти от цял свят. 

Архивът съдържа и над 70 000 снимки, негативи, диапозитиви, направени от водещи фотографи на 20-и век като Браян Дъфи, Хелмут Нютън и други.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес