Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Busta Rhymes направи жестоко шоу на Spirit of Burgas

04 август 2012, 02:44 часа

Вчера започна дългоочакваният летен фестивал Spirit of Burgas.Тридневното музикално събитие ще предостави на своите гости възможността да се срещнат със звезди от световна величина, сред които – хип-хоп легендата Busta Rhymes, The Prodigy, които на 4-ти август ще излязат за втори път на Main Stage-a на феста (припомняме, че първият път беше през 2010),  както и великаните от Korn,  които организаторите са оставили сякаш за „десерт” на финалния ден от събитието – 5-ти август.

Въпреки терористичния атентат в Сарафово, който изправи на нокти цяла България, обстановката на фестивала бе доста спокойна. Засиленото полицейско присъствие по никакъв начин не помрачи доброто настроение на феновете, които огласиха бургаския плаж, когато рапърът Busta Rhymes се качи на главната сцена с малко закъснение.

Почитателите на тъмнокожия рапър почакаха доста неговата поява и обстановката стана леко изнервена, но тяхното търпение бе напълно оправдано, тъй като Busta изнесе невероятно шоу, което определено ще бъде запомнено.

Докато Аксел Роуз бе оплют за концерта, който Guns изнесоха на тазгодишния рок фестивал Sofia Rocks,  тъй като според аудиторията се е държал високомерно и не е споменал нито веднъж наименованието на страната, в която гостува, Rhymes буквално се свърза с публиката на Spirit of Burgas. Световноизвестният изпълнител се раздаде и изпълни огромна част от най-популярните си песни и хитове, заставали многократно на върха на музикалните класации. Започвайки с „Just Make It Clap”, минавайки през повечето си дуетни парчета с други звезди (например Pussycat dolls и „Don’t cha’”, Марая Кери  и т.н.), Rhymes допълни богатата музикална картина с невероятно сценично поведение и доказа за пореден път, че истинският музикант трябва да съчетава и добри актьорски умения. Шеги, закачки и комуникация с публиката – това превърна шоуто на Busta в едно незабравимо преживяване и за феновете на хип-хоп музиката в България (и чужбина, тъй като имаше и доста чужденци).

„Благодаря ви, че отново съм в красивата ви страна, България! Благодаря на всички, които сте тук днес. Благодаря на тези, които заедно с мен пяха дума по дума всяка моя песен! Беше невероятно! Обещавам ви, а аз винаги спазвам обещанията си, че ще се видим отново тук! Обещавам!”, бяха финалните думи на Busta Rhymes към разгорещената публика на Spirit-a.

Звездата съблече тениската си, която бе буквално плувнала в пот, и заяви, че всеки, който се качи на българска сцена, трябва да свали от себе си такава тениска. Че българската публика заслужава най-доброто и всеки изпълнител, който си позволи да не й го даде, трябва да бъде замерян с домати и изгонен моментално.

Докато почитателите на хип-хоп музиката бяха погълнати от тъмнокожия рапър, сцената „На тъмно” предложи не по-малко светла програма на своите зрители и гости. Родните звезди не отстъпват по нищо на световните имена и Ъпсурт го доказаха. Не мисля, че е нужно да изреждам парчетата, които изпълниха българските рапъри, нито пък те имат нужда от представяне. Едно е ясно – с Ъпсурт е абсурдно да е скучно.

Феновете на рок музиката също не останаха разочаровани от представянето на сцената на Jack Daniel’s rock. Тук са замесени отново обичайните заподозрени – Милена, Светльо and The Legends, Остава, Силует, които доказаха, че рокендролът все още е млад. Звучната „жица” вървеше в комплект с много студена бира и добро настроение.

Предстои да разберем какво ще се случи и в следващите два дни от фестивала. Бирата все още е студена, така че ви оставям.

 Автор: Десислава Симова

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес