Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брус Спрингстийн отлага цялото си турне заради сериозно заболяване

28 септември 2023, 08:48 часа

Американската рок легенда Брус Спрингстийн обяви в сряда - 27.09, че ще отложи остатъка от турнето си през 2023 г. за следващата година, тъй като се възстановява от лечение на пептична язва. 74-годишният певец "продължава да се възстановява стабилно" и ще продължи лечението до края на годината по съвет на лекар, се казва в изявление от негово име. "Благодаря на всички мои приятели и фенове за добрите пожелания, насърчение и подкрепа, оправям се и нямам търпение да ви видя през следващата година", уверява той. Пептичните язви са отворени рани, които се развиват върху вътрешната стомашна лигавица и горната част на тънките черва. Най-честият симптом е коремна болка.

Изпълнителят бе на турне със своята E Street Band от началото на годината. Но по-рано този месец той обяви, че отлага септемврийските си концертни дати в САЩ поради заболяването си. Той също така отложи две изяви и през август.

Снимка: Getty Images

Още: Брус Спрингстийн е най-високоплатеният изпълнител на 2021 г.

"Пренасрочените дати за всяко от шоутата за 2023 г., включително тези, отложени по-рано този месец, ще бъдат обявени следващата седмица, всички ще се проведат на първоначално планираните места", се казва в изявлението в сряда. Всеки, който не може да присъства на новите дати, ще може да поиска възстановяване на сумата."

Брус Спрингстийн през последните години

Настоящото турне на Спрингстийн е първото с E Street Band от 2017 г. насам. Певецът бе на път през по-голямата част от 2023 г. Той прекоси САЩ, преди да поеме във Великобритания и Европа, след което се върна в Щатите през август. Точно преди да обяви язвата си, той изпълни без прекъсване тричасов концерт в родния си щат Ню Джърси при пълна луна в края на лятото, като в един момент разпори ризата си за радост на десетки хиляди фенове. Спрингстийн е известен със своите маратонски шоута, най-дългото от които продължи над 4 часа в Хелзинки през 2012 г.

Артистът, изпълнил мега хитове като "Born to Run" и "Dancing in the Dark", е продал над 150 милиона записи, припомня БГНЕС.

Още: Пореден легендарен музикант продаде песните си за стотици милиони долари

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес