Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Актьорът Сам Нийл: Повече ме е страх от пенсиониране, отколкото от смърт

18 октомври 2023, 09:02 часа

Сам Нийл заяви, че "не се страхува от смъртта" и вместо това намира идеята за "досадна", тъй като има толкова много неща, които иска да направи. Вместо това, казва той, идеята за пенсиониране е тази, която го "изпълва с ужас".

76-годишният актьор сподели с австралийската радиотелевизионна корпорация актуална информация за здравословното си състояние във връзка с неходжкиновия рак на кръвта - ангиоимунобластен Т-клетъчен лимфом, за който самият той съобщи през март тази година.

"Знам, че го имам, но всъщност не се интересувам от него", казва Нийл. "Това е извън моя контрол. Ако не можеш да контролираш нещо, не се занимавай с него."

Преди стачката на актьорите той работи с Анет Бенинг по адаптацията на романа на Лиан Мориарти "Ябълките никога не падат".

Още: Учени успяха да победят един от най-смъртоносните видове рак

Актьорът и борбата му с рака

Снимка: Getty Images

Спред Националния институт по здравеопазване заболяването "е подтип на периферния Т-клетъчен лимфом (PTCL)" и "представлява само 1-2 % от всички неходжкинови лимфоми".

Нийл, известен с работата си в телевизията и филми като "Джурасик парк", казва, че след три месеца химиотерапия лечението е спряло да действа. Лекарите му са сменили терапиите, за да изпробват "рядко противораково лекарство" и то е постигнало известен успех, казва Нийл.

Получаването на дози от лекарството на всеки две седмици му е помогнало да навлезе в ремисия, въпреки че лекарите са му казали, че в крайна сметка то ще престане да бъде ефективно. "Подготвен съм за това", казва Нийл. Актьорът предпочита да се съсредоточи върху градината си, лозята си, внуците си и работата, пише БТА.

Още: Ракът се управлява и лекува от мислите: Науката даде някои смайващи отговори (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес