Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Технологични чудеса: Часовникът на Iron Man и обувките на Tron

10 март 2015, 16:39 часа • 33157 прочитания

Два нови продукта вече радват потребителите на световния пазар. Това са аксесоари, които определено хващат окото.

Първият продукт е часовник на HYT, които направиха часовници с футуристичен механизъм, показващ часа, и чудовищени дизайн. Дизайнът-череп се отличава с вътрешна система с духало и бутала. Вместо стрелки, има течност, която ще се движи през тръбичка, за да указва часа

Изпомпваната течност се доставя от специалното духало, което предоставя нужното количество за съответния час. Две версии ще бъдат достъпни първоначално на пазара - с 18 карата розово злато за модела с червената течност и с изцяло черен титан, като течността ще е луминисцентно зелена. Цените са от 97 000 долара до 108 000 долара.

Тони Старк със сигурност ще има повод да закупи модълът, след като изигра Iron Man.

Вторият продукт са обувките Lacoste Laser Cruiser. Те са предназначени за велосепедисти и бегачи, съобщава дизайнерът им Ádám Nagy. Основната черта на тези обувки е електролуминисцентната материя, с която ще главозамайвате всеки минувач, минал покрай вас - с изтънчен стил, допълнителн слой на защита и безопасност, които ще запазят дълго обувките. Също така ще можете да се радвате на дъжда, защото материята не пропуска вода.

EL може да се активира и деактивира от потребителя, така че обувките да заблестят само когато искате да сте център на внимание. Активацията на светлините се задейства като задържите петите си заедно за три секунди и - Трон осветлението ще озари пейзажа.

Автор: Пресиян Драгнев

* За себе си Пресиян казва, че е човек с широк спектър от интереси, но набляга главно на технологии, бизнес, рисуване и биографични книги. Обичам да представям информация на хората, която да обогати общата им култура. В свободното си време дерзая за реализирането на мечтите ми, споделя Пресиян.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес