Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сбогувайте се с халата си

13 май 2014, 11:39 часа • 75323 прочитания

Шансът кърпата, с която се бършете след баня, и халататът да последват съдбата на аудио касетите и факсовете. Техният заместник носи недвусмисленото име „сушилник за тяло“ (body drier).

В момента джаджата търси публично финансиране в интернет. Откривателят Тайлър Оверк е успял да събере 275 хил. долара (при начална цел 50 хил.). Успехът му не свършва до тук. Той е съумял да продаде бройки от „сушилника за тяло“ на всички континенти, с изключение на Антарктика. Не липсва и интерес от страна на дистрибуторите, пише сайтът Mashable.

Защо обаче Оверк иска да прати кърпите за баня в историята? Според него в момента ние всеки ден се бършем с с огромни развъдници на бактерии. Те намират благодатно място за развтие в топлите и влажни кърпи, ако не обръщаме особено внимание на сушенето. В крайна сметка всичко това може да доведе и до проблеми със здравето.

Устройството, което предизвиква такъв интерес, е с големина 60 на 60 сантиметра. То може да се включи в контакта и позволява да изберете с какъв въздух искате да се сушите според сезона – топъл или студен.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес