Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Samsung пуска смартфон с 64-битов процесор

13 септември 2013, 14:02 часа • 27927 прочитания

След като конкурентът й Apple представи новите си айфони, южнокорейската компания Samsung не закъсня с отговора. Тя пък пуска смартфон с 64-битов процесор, пише StandartNews.

Плановете на компанията разкри шефът на мобилното подразделение на Samsung в Корея Дж. К. Шин в интервю за Korea Times. Това е ответната реакция срещу обявения по-рано тази седмица от Apple айфон 5S с 64-битов процесор и операционна система iOS, съобщи TechNews.

По думите на Шин следващите смартфони на компанията ще имат 64-битови процесори. Логично е да се предположи, че новият процесор ще бъде вграден във флагманските модели на корейския производител.

Предполага се, че корейският гигант ще заложи на 64-битовата архитектура ARMv8, която се разработва от британската компания ARM. Samsung вече има множество лицензи на ARM и се очаква да вгради 64-битовия чип в модела Galaxy S5.

Само преди дни Apple представи моделът 5S, който ще бъде наличен в три цвята – бял, черен и златист. Устройството разполага с 64-битов процесор A7 и е първото, което използва подобен чип в смартфон. 5S има и технологията "Touch ID", която удостоверява самоличността чрез пръстов отпечатък. Целта е да се замени използването на код при заключване.

Снимка: архив.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес