Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск може да забрани устройствата на Apple в компаниите си

11 юни 2024, 15:20 часа
Реклама

Милиардерът Илон Мъск предупреди, че може да забрани устройствата на Apple в компаниите си. Това става ясно от неговия официален профил в платформата X.

Реклама

Причината за предупреждението

Предупреждението на Мъск идва на фона на обявеният от Apple набор от AI функции в приложения и операционни си платформи в партньорство с OpenAI. Целта на компанията е да предостави технологията ChatGPT на своите устройства.

Apple увери, че е изградила изкуствен интелект с поверителност „в основата“ и ще използва комбинация от обработка на устройството и облачни изчисления, за да захранва тези функции, пише Reuters. ОЩЕ: Apple представи изкуствения интелект Apple Intelligence

Позицията на Мъск

"Ако Apple интегрира изкуствен интелект на ниво операционна система, устройствата ще бъдат забранени в моите компании", заяви Мъск в X. Той дори предупреди, че посетителите на в компаниите му ще трябва да проверяват своите Apple устройства на вратата, където ще бъдат съхранявани в клетка на Фарадей. 

Според милиардерът това е неприемливо нарушение на сигурността. ОЩЕ: Apple въвежда невиждана иновация: Ще управляваме iPhone и iPad с очите си

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес