Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Apple преминава към универсално зарядно

12 септември 2023, 11:25 часа • 2859 прочитания

Очаква Apple да освежи серията си iPhone, като подобри производителността и премине към универсално зарядно устройство, което ще стане задължително в Европа през следващата година, предаде АФП.

ОЩЕ: Apple представи първите си очила за виртуална реалност

Промяната на зарядното устройство ще постави iPhone в съответствие със законодателството на Европейския съюз, изискващо USB-C да бъде стандартът за единично зарядно устройство за всички нови смартфони, таблети и камери от края на 2024 г.

„Промяната на кабела може да накара потребителите да недоволстват, но в рамките на едно поколение те ще го преодолеят, тъй като няма да имат избор“, каза анализаторът на Techsponential Ави Грийнгарт.

Очаква се Apple да обяви пускането на нов iPhone преди най-важния празничен сезон. Пускането на iPhone 15 ще дойде в момент, когато най-голямата компания в света по пазарна капитализация е изправена пред натиск на ключовия пазар в Китай, където според докладите правителството забранява на държавните служители да използват нейните телефони.

Въпреки, че това би имало само тривиален ефект върху продажбите, то демонстрира как нарастващата дипломатическа турбуленция между Вашингтон и Пекин може да предизвика допълнителни въпроси относно зависимостта на Apple от Китай за производство.

ОЩЕ: "Apple" плати 12 млн. долара глоба за злоупотреба с господстващо положение на пазара

Продажбите на iPhone на Apple намаляват през последните няколко тримесечия, тъй като по-високите цени насърчиха клиентите да отложат преминаването към по-нови модели.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес