Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Apple представи новите модели iPhone

11 септември 2013, 12:02 часа • 26909 прочитания

Американският гигант Apple представи дългоочакваните нови модели iPhone – луксозният iPhone 5S и по-евтиният iPhone 5C, съобщава BBC. Устройствата привличат клиентите по различен начин. iPhone 5S например има четец за пръстови отпечатъци, чрез който идентифицира собственика си. iPhone 5C пък се предлага с пластмасови обвивки в различни цветове.

Въпросният „пръстов” четец е една от основните актуализации в модела на Apple, въпреки че конкурентите на компанията от Motorola вече са представяли подобна иновация в устройствата си. В айфоните обаче той ще бъде покрит със сапфирен кристал. Подобрения има и в камерата, която отново е 8-мегапикселова, но вече разполага с двойна LED светкавица, f/2.2 бленда и възможност за 720p запис със 120 кадъра в секунда, пояснява smartphone.bg. Ще се поддържа и OpenGL ES 3.0 графичен стандарт.

Моделът 5S е с повече възможности и цената му във Великобритания ще варира между 549 лири (за устройство с памет 16 гигабайта) и 709 лири (за такова с памет 64 гигабайта). Другият модел - 5C – ще има 16 гигабайта памет и ще бъде по-достъпен. Стойността му ще бъде окло 470 лири. Телефоните ще започнат да се продават в САЩ,  Великобритания, Китай, Австралия и Канада на 20 септември. През декември пък вече ще са на разположение на клиентите в над 100 страни. Тогава е и най-вероятно да се появят в България.   

Представянето на моделите маркира промяната в стратегията на Apple, които никога досега не са пускали на пазара два продукта по едно и също време. Айфонът е най-добре продаващата се стока на компанията.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес