Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Малки красиви неща": Българска премиера на едно от най-поставяните представления в САЩ

18 октомври 2024, 17:51 часа • 346 прочитания

Продуцентска къща "Квазар Студио" ни среща за първи път на българска сцена със световноизвестната пиеса "Малки красиви неща" - едно от най-поставяните заглавия на американска сцена в последните години.

Актьорите Владимир Михайлов, Бойко Кръстанов, Маргита Гошева и Каталин Старейшинска, под режисурата на Кристина Беломорска, представят 14 документални истории, събрани в пиесата "Малки красиви неща", по едноименния бестселър роман на Шерил Стрейд, адаптиран за сцена от Ния Вардалос ("Моята голяма гръцка сватба").

Премиерните дати на "Малки красиви неща" са 10 и 24 ноември в Театро отсам канала. Сценографията и костюмите са поверени на Михаела Добрева, композитор на спектакъла е Давид Кокончев, а плакатът е дело на Теодора Симова.

Още: Нощните персонажи на Нощ на театрите се изправиха пред Сянката (ВИДЕО)

Повече за "Малки красиви неща"

Вдъхновена от превърналата се във феномен анонимна онлайн рубрика за съвети "Dear Sugar", пиесата ни сблъсква с реалните истории на хора изправени пред различни житейски трудности, търсещи съвети от Шугар – загадъчен и мъдър глас, който през своите лични истории дава надежда и сила. Анонимният глас успява да отговори на десетки въпроси, свързани с любовта, загубата, смъртта, страха и смисъла на живота. Само един въпрос остава без отговор: Кой в действителност е Шугар?

"Малки красиви неща" ни отвежда в онази загадъчна вечер, изпълнена с много искреност, чувство за хумор и изненади, в която Шугар организира специално представление-игра, за да свали маската на анонимността и да даде единственото нещо, което вече искат всички – своето истинско име.

Защо е толкова трудно да говорим за онези неща, от които ни боли и от които ни е страх? Защо не можем да споделим чувствата си? Защо не успяваме да видим себе си така, както ни виждат онези, които ни обичат, и защо не можем да продължим напред, когато сме загубили най-важното в живота си? Това са само част от въпросите, които задава представлението и на които, може би, Шугар дава отговори. Какви са те – разберете сами.

Още: Три нови проекта продуцира Народният театър в рамките на втората Отворена покана за артистични идеи

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес