Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русе е домакин на престижно състезание по гимнастика

14 ноември 2018, 18:01 часа
Реклама

На 17 и 18 ноември в „Арена Монбат“ ще се проведе XI Международния фестивал по гимнастика „Дунавска перла”. Официалното откриване е на 17 ноември в 13 часа.

Зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков и старши треньорът на СК „Акро“ Силвия Митева предоставиха информация за предстоящото спортно събитие на пресконференция.

„Международният турнир дава възможност за изява на младите таланти в областта на художествената и спортната гимнастика“, заяви инж. Наков. Той допълни, че тази година фокусът на фестивала е върху децата, а целта е да се привлече вниманието им към този спорт. Според него, провеждането на международния фестивал в „Арена Монбат“ през последните години е позволил включването на състезатели по акробатика, скокове на батут и масова гимнастика.

Новото за фестивала тази година е, че участват и ветерани (30+). За първи път надпреварата се проведе на два етапа – първият се състоя на 10 и 11 ноември. Участваха състезатели по акробатика от 4 възрастови групи от 5 държави и 19 клуба от България. Всички те получиха грамоти. Представителите на „Локомотив“ – Русе Яница Милкова и Кристиян Ангелов спечелиха златни медали в категория до 17 г.

Тази седмица предстои да се проведат състезанията по художествена, спортна и масова гимнастика. Във фокус е високият интерес към масовата гимнастика, която има над 200 представители. Ще присъстват почти всички български клубове по гимнастика, както и участници от Молдова и Румъния. Освен официалните 3 приза, журито е подготвило като изненада 4 нови.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес