Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Русе откри ремонта на основна улица

27 септември 2024, 13:40 часа • 245 прочитания

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Здравка Великова дадоха днес началото на основния ремонт на ул. „Муткурова“ в Русе. Дейностите включват цялостен ремонт на пътното платно и на прилежащите тротоарни площи, както и подмяна на бордюрите, като дължината на участъка е 672 м.

Кметът обясни, че специфичното по нея са старите дървета, които са надигнали тротоарите и около някои от тях е невъзможно да се минава, което ще наложи тяхната подмяна. Това ще стане с помощта на научните обосновки на екипа от Лесотехническия университет. Той ще препоръча засаждането на видове, чиято коренова система се разпространява не встрани, а надолу.

„Ще направим всичко възможно с ремонта минимално да се наруши нормалният ритъм на хората, но те трябва да знаят, че все пак някакво неудобство ще има. Ще се работи бързо и качествено пред очите на всички хора, които също могат да осъществяват качествен контрол“, заяви кметът. Той допълни, че ще се положат биндер асфалт за основа и повърхностен асфалт, което ще осигури по-голяма здравина на платното. Когато започне асфалтирането на пътното платно, улицата ще бъде затворена за движение.

Представителят на строителния надзор инж. Велизар Ранев каза, че най-натовареният участък е между бул. „Скобелев“ и ул. „Хан Аспарух“. Там ще се премахват бордюрите - първо отляво, а после и отдясно, и ще се продължи до ул. „Александровска“. Инж. Ранев уточни, че ще бъдат подменени 6 дървета с много развита коренова система и по този начин ще бъде премахната опасността да се счупи някой клон или да падне дърво. Той заяви, че се очаква ремонтът на улицата да приключи до края на годината.

Още: Общинският съвет на Русе даде зелена светлина за изграждането на православен храм

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес