Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трансферен прозорец за Корнелия

29 септември 2024, 21:05 часа • 13579 прочитания

Сънувах, че Джокович е дошъл на приятелско посещение у нас и ме моли да му пусна Корнелия. Аз се усмихвам притеснено. Да беше някоя обикновена чалга, иди – дойди. Мога да направя тоя компромис с културната си идентичност. Да не би да ми се е счуло и да иска просто Камелия? Но не, човекът настоява за Корнелия. Само малко, вика ми, бе брате. Как да му обясня, че Корнелия вече не се слуша, заличена е от плейлистите на партията и сега други изпълнители се въртят вътре; съвсем без глас остана, откакто я освободиха като прима.

Събудих се уплашен, да не би да ме засмуче и мен диджейгейт, та да трябва да обяснявам, че по принцип само Брукнер слушам. Но после се поуспокоих и си отдъхнах. Никой не е приритал за Корнелия, нито наши, нито чужди. И ми стана малко мъчно, признавам. Не конкретно за нея, а за това как всичко отминава и се загубва, особено славата. Толкова години си на върха, но ето, че изведнъж не сполучваш с новата продукция и дори верните ти фенове са готови да те заменят с Евгени Минчев! Не е честно. Някой трябва да се погрижи за низвергнатите политически лидери в тая държава. Тодор Живков, Иван Костов, Краси Каракачанов, т.нар. полк. Марков, Нинова, а рано или късно и Христо Иванов, веднага щом оставката му придобие реални измерения. Мелачката е страховита, а не всеки от старите водачи има възможностите на Доган - дори бездомен, на хляб и лук, да води народа си като Свободата с гола цица. Утре току-виж и на Бойко благодарят официално и го замолят да върне печата.

Не, така не бива. Не е уважително към самите нас да се държим по подобен начин с бившите си кумири. В един етап от живота те са съсредоточавали мечтите и надеждите ни, а в следващия ги захвърляме като Цитиридис от БТВ. Затова обмислям да отворя агенция за работа след политическото пенсиониране. Тези хора са естествени инфлуенсъри и не бива да бъдат похабявани, само защото не ги бива като държавници.

Ето, Корнелия да кажем, спокойно би могла да бъде жури в България търси талант. Там Дилов и Хазарта се подвизаваха, Кантарджиев се попули, а левицата все така не успява да открие потенциал. Сложете я на мястото на Катето Евро, чувал съм, че е не по-малко отдадена майка. Или пък й дайте да води Вечерното шоу по БНТ. И без това текучеството е впечатляващо. Митко Павлов, Ники Станоев, Орлин Павлов, Жоро Любенов, Банда Банда и сега Тончо. По-голямо многообразие може да се види само в новите листите на БСП. Или поне я поканете някой път в Черешката на тортата. Жената се изтрепа да ни показва как готви гозби, как буха тесто. А сега само с готвенето на саботажи в партията я свързват вече.

Искам да кажа, че е твърде грубо да се отърваваме от популярни лица по такъв безотговорен начин. Все някой би искал да ги гледа дори тях, телевизорът е свикнал с тях. Затова настоявам: шанс за Корнелия. Пък после и на останалите прокудени ще намерим участия.

 

Автор: Драго Симеонов, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес