Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръгла маса за обсъждане на националния празник под патронажа на президента

18 септември 2023, 21:12 часа • 2501 прочитания

Р. Радев: Знаете моето мнение относно намеренията на едни безродници да премахнат Трети март като национален празник. Това е покушение срещу историята.

Още: Диктатура на “мнението”

И. Гешев: Точно така. Както атентатът срещу мен беше покушение срещу държавността и правосъдието. Освен това, аз като главен прокурор и Инструмент Божий, се трудех денонощно. Затова предлагам Първи май да стане национален празник – хем Ден на труда, хем денят, в който с Божията помощ се измъкнах жив от организирания от мафията и политическия боклук атентат.

В. Григорова: Като представител на профсъюзите, напълно подкрепям предложението на г-н Гешев.

В залата нахълтва Б. Борисов в камуфлажно облекло, препасан с патрондаш: Ша мъ прощавате, закъснѐх малко.

РР: Г-н Борисов на лов ли сте тръгнали?

Още: Народно събрание: КоМисията невъзможна

ББ: Не бе, Севда ми каза̀, че има̀ло неква среща под патрондаша на президента и реших и аз да препашем един патрондаш. Аз генерал ли съм или лукова гла̀ва? По въпроса за празниците. Аз винаги се вслушвам кво казва народът, затва сметам да отстъпиме. Предлагам националният празник да е на ротация, една година 3 март, на следващата 24 май.

К. Нинова: На всички ни е ясно, че управляващите са неграмотни. Само че аз съм завършила Класическата гимназия и бих искала да им обърна внимание, че Кирил и Методий дори не са стъпвали в България. Те са били гърци, които по поръчение на византийския император са създали славянска азбука, предназначена за населението на Великоморавия.

Ицо Хазарта: За сведение на другарката Нинова, аз също съм завършил НГДЕК и ше я светна, че на 3 март 1878 г. е подписан предварителен мирен договор между две деспотични империи, в който никъде не се споменава нито България, нито българите.

Х. Иванов: Виждам, че 24 май не се приема еднозначно, затова предлагам 6 септември. Деня на Съединението би трябвало да ни обедини всички, нали така? Дори и на Народното събрание е написано „Съединението прави силата“.

Още: 10 основателни причини защо нуждата от съдебна реформа отпадна

Д. Пеевски: От ДПС категорично възразяваме. На 6.9.1885 г. в нарушение на Берлинския договор е извършен насилствен акт на анексия на чужда територия. Учудва ме, че г-н Иванов, който уж е борец за правосъдна реформа, предлага за национален празник акт, който е в противоречие с върховенството на закона. Същото се отнася и за 22 септември, ако на някой случайно му хрумне да предложи Деня на независимостта за национален празник.

К. Копейкин: Предлагам да върнем Девети септември за национален празник. (Чува се силно дюдюкане от дясната страна на залата). Момент, господа укрофили. Понеже тука се хвалите кой кво е завършил, аз като доктор по история, ще ви открехна за един безспорен исторически факт. През септември 1944 г. България е освободена от Трети Украински фронт. Украински, а не руски! Така че, майцепродавци, престанете да дюдюкате и се извинете.

В. Сидеров: Тук в залата е пълно с мижитурки, които се крият зад някакви си неутралитети, борби за мир и тем подобни глупости. Аз винаги съм бил откровен, затова директно ви предлагам да обявим за национален празник 7 ноември и така открито да признаем, че сме задунайска губерния на Русия. Единственият проблем е, как ще обясним на хората защо Октомврийската революция се е провела през ноември.

Лорд Е. Минчев: Досега нито едно предложение не получи консенсус. Затова аз от името на крал Чарлз Трети, софийските ватмани, пловдивските майни, варненските хюмнета, еврогейовете, соросоидите, путинофилите и вся осталная сволоч, предлагам за национален празник да обявим най-българския ден – Втори февруари.

(Бурни аплодисменти.)

 

Автор: Чавдар Михов, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес