Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BRICS in the Wall. Пригожин е жив и събира пари за нов метеж

18 септември 2023, 21:24 часа • 13520 прочитания

Ваканцията ни свърши, а войната продължава и не е спирала.

Много от хората, които не са засегнати пряко (като нас), гледат на войната като на мач и се държат като запалянковци, които викат за своите, радват се на всяко реално или мнимо поражение на врага, броят труповете като вълнуваща статистика от таблото в спортната зала или стадиона.

Това напомняне на очевидното го правим, за да не забравяме, че войната не е федербал, а кървав и опустошителен труд, в който и нашите и вашите вършат отвратителни неща, а последствията се чистят с десетилетия. Докато са живи поколенията преживели войната, ще носят омразата и травмите си.

Ние, разбира се, подкрепяме страната жертва, затова без да изпадаме в запалянковски възторг, посрещаме със заострено внимание новината за убийството на Евгений Пригожин заедно с цялото ръководство на ЧВК “Вагнер”, включително Героя на РФ Дмитрий Уткин с боен прякор Вагнер (на него бе кръстена частната армия).

От една страна, хубаво е в лагера на фашистите да има неразбории, да се избиват помежду си, а не със съседите си.

Най-добре е никой никого да не убива, но тъй като тази опция в момента не е налична, все пак по-добре Путин, Шойгу, Пригожин и Кадиров да се избиват помежду си, а не да унищожават украински хора и градове.

И така, Путин каза, че Пригожин е мъртъв и направил “някои грешки”.

Това че Путин е казал нещо, съвсем не означава, че е точно така.

Професионалният трол и комбинатор Пригожин е известен с неизчерпаемото си въображение за схеми и конспирации. Милиони хора по света не вярват, че той е мъртъв.

Разбира се, почнаха да се появяват всякакви фантастични и недотам хипотези, една от най-популярните е, че Пригожин е в Африка и оттам подготвя големи работи.

В руската търсачка Яндекс вече има над половин милион заявки за търсене по ключови думи “Пригожин жив”.

В руския интернет пък се разпространява епидемично “съобщение от Пригожин”, което гласи:

“Аз съм жив и се намирам в Африка, защото враговете на Русия ме отвлякоха и инсценираха моята смърт. В оня самолет беше моят двойник. Прати ми, ако обичаш, 30 000 рубли, за да се върна в Русия, да разоблича предателите и да завърша Марша на справедливостта”.

По всяка вероятност има хора, които ще се вържат и на това. Интересно дали бабушките и дедушките хвърлят през терасата пари за Пригожин и святото му дело.

Погребението на Пригожин пък беше отделен цирк със сложни залъгващи маневри на три различни петербургски гробища, докато заравяха тялото на героя (или двойника му) в четвърто, съвсем различно гробище.

А след погребението на Пригожин навсякъде из Руската федерация почнаха спонтанно да никнат мемориали и паметни кътчета, обсипани с цветя и снимки на стария чаровен канибал.

Този човек, жив или мъртъв, беше въплъщение на Руската мечта - престъпник с излежани присъди, владеещ до съвършенство криминалния жаргон и понятия, бизнесмен с милиарден бизнес, медиен магнат, владетел на тролска империя, евреин, руски патриот, фашист, генерал самозванец, малко художник, харизматик, кръвник, глава на паравоенна организация, прочула се с изключителна жестокост и брутални вътрешни закони. Ето този вид човешко същество роди, отгледа и уби руската държава.

***

Както знаем, освен на бойното поле и на информационния фронт, войната се води и с финансово-икономически средства.

Запада подлага на (колебливи) санкции руската икономика, Путин пък се опитва да заобикаля санкциите през Китай, Турция, Дубай или откъдето му се получи.

Един от проектите, с които РФ се опитва да излезе от изолацията, е създаването на нова обща валута за страните от блока на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка). По замисъл тази валута трябва да подрине доминацията на долара като световна валута и да направи страните от БРИКС независими от долара. Това се случва постепенно и без БРИКС - доларът в световен план намалява значението си, макар да остава първа по влияние валута.

Проектопроектът за нова БРИКС-валута породи някакви халюцинации в интернет, където се разпространява нещо като възвание за пораждането на новата валута на БРИКС, която щяла да е “със златно покритие” и не знам какво, нещо в духа на кемтрейлс, биочипирането и психогенераторите.

Извън тия фантастики, пред евентуалната бъдеща валута на БРИКС има сериозни пречки, които тук няма да нищим, щото не ни е работа, обаче друго ни тревожи.

Защо копейките у нас още не са организирали референдум за приемането на бъдещата БРИКС-валута у нас????

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес