Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За дядото на Майката на нацията … и още някои неща

11 ноември 2016, 14:08 часа • 13909 прочитания

Къде е истината? Този въпрос безспорно се е появил в главата на доста зрители на БНТ снощи, след случилото се на президентския дебат между Цецка Цачева и Румен Радев. В него Цачева засегна струната, която е запазена марка за лидера на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов – за "убитата от комунистите рода".

По темата с убития си дядо Цачева беше особено емоционална и обяви, че че разказва за тази драма за пръв път в национален ефир. Бърза справка в знаещия всичко Интернет обаче показа, че това е категорична лъжа – кандидатът за президент на ГЕРБ е разказвала историята пред Георги Коритаров, в неговото предаване в ТВ+, при това преди пет години. Тогава Цачева говори за смъртта на своя дядо, със "смъртна присъда от комунистите", с по-голямо спокойствие и без да има нужда от кърпичка, за да попива напиращите сълзи.

Моментално възникват няколко въпроса - защо госпожа Цачева бе толква спокойна през първия път, когато разказва за дядо си, а снощи – толкова емоционална? Дали това не беше предварително замислено, още повече, че бе си приготвила кърпичка? И още - как госпожа Цецка Цачева е успяла да стане член на БКП, при все че в семейството ѝ има член със изпълнена смъртна присъда от комунистите, както казва самата тя? Цачева така и не призна дали е била кадър на Рабфак и не коментира дали се е издигнала в кариерата заради това.

Пред Actualno.com дългогодишен телевизионен режисьор, пожелал да запази анонимност, беше категоричен, че Цецка Цачева е била със слушалка в ухото по време на дебата с Румен Радев. Потребители в социлните мрежи коментират, че реакциите и гримасите на лицето ѝ по време на дебата с Румен Радев издават поведение на човек, който получава инструкции за отговор - особено в моментите на паузи, в които Радев говори по съответната тема. Дали е така - може да каже само тя?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес