Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВСС одобри проектобюджета за 2019 г.

29 октомври 2018, 10:50 часа • 2479 прочитания

Пленумът на ВСС изрази положително становище за разработения от Министерството на финансите проект на Държавния бюджет за 2019 г. Това стана по време на извънредно заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка със съгласувателната процедура по проекта за решение на Министерски съвет за одобряване на законопроект на държавния бюджет, предаде агенция „Фокус“.

"За" решението гласуваха 23 членове на ВСС и нямаше нито един "против". Магистратите се произнесоха по отношение на актуализираната част от проекта за бюджет, касаещ съдебната власт. Заседанието бе председателствано от Боян Магдалинчев. Според него бюджетът на държавата удовлетворява съдебната система. Магдалинчев уточни, че разработеният проект на съдебната власт има разминавания с проекта на Министерски съвет и отчете, че това не е драстично и че няма да засегне чувствително нуждите на хората и съдебната власт.

Стана ясно, че първоначалният вариант на становището на Министерски съвет по бюджета на съдебната власт е претърпял корекции. „С актуализираното становище на Министерски съвет ще могат да бъдат обезпечени нуждите за заплати от ръст с 10% от 1 януари 2019 г.“, каза Магдалинчев и посочи, че първоначално от съдебната власт са били заложени 17% ръст на работните заплати.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес