Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Всичко вече е наред": Зафиров обяви, че лявото обединение е регистрирано (ВИДЕО)

10 септември 2024, 16:16 часа • 665 прочитания

"Регистрирахме коалиция от партии "БСП - обединена левица", обяви временно изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров след подаване на документите в ЦИК. 

"Всичко вече е наред"

"Искам да благодаря на тези хора зад мен - лидерите на политическите партии от коалицията, които проявиха търпение, разум и ни дадоха необходимото време, за да се справим с този опит за саботаж на лявото обединение. Всичко вече е наред", каза Зафиров. 

Той визира създалата се ситуация, при която Иван Ченчев и Георги Свиленски, упълномощени от Корнелия Нинова, подадоха документи за самостоятелна регистрация на БСП. Това се случи преди Върховният касационен съд да потвърди решението на Софийски градски съд, с което заличи Корнелия Нинова като представляващ БСП от Регистъра на политическите партии и вписа Зафиров на нейно място. 

Причината да се стигне до втора инстанция е обжалване от нейните приближени. ОЩЕ: Съдът реши: Нинова остава в миналото на БСП, Зафиров представлява партията (СНИМКИ)

За какъв резултат ще се борят?

По време на регистрацията Зафиров заяви, че дават своята сериозна заявка за отличен резултат на изборите. Той изтъкна, че лявото обединение ще бъде социалния гарант в следващия български парламент, а защо не и социалния гарант за бъдещото управление на страната.

По думите му лявото обединение не е битка за постове, а в отговор на надеждите на българските граждани, които искат да живеят в една по-добра държава. "Правим го в името на нашите идеали и в името на хората, които ни подкрепят и ще ни подкрепят", каза Зафиров. ОЩЕ: ЦИК каза какво става с регистрацията на БСП: Зафиров е изтеглил документите на Ченчев и Свиленски (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес