Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички да си оберат егото: Глас от БСП за трусовете в партията

30 август 2024, 08:15 часа • 608 прочитания

Никой не си е позволявал досега да прави БСП заложник на егото си. Ние сме другари, всички да си оберат егото. Това призова Гергана Алексиева от БСП в ефира на Нова телевизия.

„Партията досега беше разделяна, отлепвана, това трябва да спре. Не мога да си представя, че бивш лидер доведе БСП до това състояние“, каза още тя.

ОЩЕ: Юристът на БСП към Нинова: Този кошмар трябва да спре!

По думите ѝ споровете кой реално представлява БСП и има право да я регистрира за вота, са прецедент в историята на партията. "Такова нещо не се е случвало в БСП. Практиката и устава казва, че когато председателят подаде оставка, неговите правомощия се прекратяват незабавно по собственото му желание”, поясни Алексова.

Алексиева отрече твърденията на Иван Ченчев, че деловодството на „Позитано“ 20 е заключено. "Заради финансовото състояние до което беше доведена партията просто работят по-малко колеги", обясни тя.

Относно твърдениято на Ченчев, че са заплашвани членове на ЦИК, тя каза, че ако е имало заплаха или натиск, то те биха реагирали и има органи, които би трябвало да реагират.

ОЩЕ: Ченчев: Сегашното ръководство на БСП заплашва членове на ЦИК

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес