Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Водач на листа на Пеевски призна, че "ДПС - Ново начало" ще купува гласове

10 октомври 2024, 13:00 часа • 4354 прочитания

Водачът на листата на "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски в Кюстендил Николай Златарски признава в анкета в социалните мрежи, че коалицията му ще купува гласове за вота на 27 октомври.

На въпроса: "Според вас коя партия или коалиция ще купува най-много гласове за предстоящите избори на 27 октомври?" водачът на листата е посочил коалицията си, която в анкетата събира 71% "да". Втората коалиция в анкетата е с 5%, тази на трето място - с 2%.

Случаят предизвика предизборен скандал в района - самият сгафил политик признал, че е отговорил на анкетата по този начин и не го отрича. Още: Купуване на гласове: Нищо не ми хрумва, незаконно е

Въпреки реакциите под анкетата и разразилите се дискусии Златарски не е намерил за уместно да внесе уточнение дали е допуснал грешка при попълването на въпросника, или неволно е поставил партията си в полезрението на полицията и прокуратурата, предава БНР.

Любопитното е, че името на Златарски е в списъка с купувачи на гласове, разпространен от "Българските елфи".

Преди седмица след специализирана полицейска операция прокуратурата започна разследване срещу петима дилъри на гласове от Кюстендил, Дупница и Бобов дол, склонявали към гласуване за определен партиен кандидат срещу имотна облага. Те бяха задържани за 24 часа, след което бяха освободени. Още: "Да, България" сезира Сарафов, МВР и ДАНС по списъците на BG Elves с купувачи на гласове

Златарски е бил на листата на ДПС на изборите през юни, като тогава взе мандат за партията за първи път. Мъжът е и бивш общински лидер на "Има такъв народ" и кандидат за депутат от партията на Слави Трифонов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес