Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вигенин: След оставката на Нинова трябва да успокоим партията

17 юни 2024, 21:27 часа

Няма да подкрепим мандат, нито ще подкрепим каквито и да било коалиции. Това каза заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин по БНТ.

Реклама

По думите му БСП ще се срещнат с ГЕРБ, за да кажат лично позицията си, че няма да подкрепят мандат. Той коментира и ниския резултат на БСП на изборите на 9 юни.

Още: Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

"Много тежък резултат. За някои беше изненада, но трендът за БСП през последните години е постоянно надолу и надолу. Това беше причината Корнелия Нинова да подаде оставка", каза Вигенин.

По думите му има фундаментални причини, които трябва да партията да обсъди. "В първия мандат на Корнелия Нинова партията се издигна напред. След това този тренд е още от първите избори 2021 г. От тогава резултатът е по-нисък. Част от проблема не е в БСП, а много неща са извън нашата власт", допълни Вигенин. Несигурност, неяснота, постоянни избори, несигурни финансови ресурси са причините, които той изброи. "Само с принципи хората не го оценяват", обясни той.

Още: Вигенин видя турнир за приза "външен министър" между Денков, Габриел и Желязков

По думите му оставката на Корнелия Нинова е шанс разговорът в партията да продължи по конструктивен начин, а на членовете следващата задача е да направят плавен преход към следващото ръководство и да успокоят партията. Той коментира още, че БСП ще стои далеч от сглобките.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес