Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вендета или време за промяна: БСП спира Корнелия Нинова за депутат

11 август 2024, 09:43 часа • 4903 прочитания

Засега лявото се обединява и около 15 формации сме заедно. Надявам се до изборите да станем повече от 20. Това заяви и.д. председател на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ.

Той отбеляза, че част от лявото обединение са партии като "Левицата" и "Изправи се България". И добави, че в листите да бъдат включени нови, млади лица, които да покажат нещо ново в партията и по този начин да покажат, че разбират "повика за промяна на обществото".

С нейните камъни по нейната глава

Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради ограничения които тя наложи (бел. ред. - три последователни мандата най-много като член на БСП, заради това например преди години Янаки Стоилов, който сега е конституционен съдия, излезе от парламента). Искаме на преден план да покажем нови лица, коментира Зафиров.

Зафиров уточни, че на Националния съвет на партията не е говорено за изключване на членове. "Говори са за мерки за партийно въздействие, отнасящи се до откритата форма на саботаж от страна на Нинова и хората около нея. Няма проблем в БСП и няма хора, с които искаме да се разделяме", каза още той.

Атанас Зафиров призова за лидерски дебат по време на предизборната кампания. И изрази надежда, че след тези избори ще страната ни ще има редовно правителство.

ОЩЕ: БСП ще се яви в коалиция на изборите с още 15-20 партии 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес