Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Величие" със собствена социология и без отговор на чия страна са във войната на Русия

10 юни 2024, 00:25 часа
Реклама

По нашите данни сме с 5,9%, по принцип трябва да са повече, но след определени намеси са толкова. Ще имаме и евродепутат.

Това каза формалният председател на новата партия "Величие" Ивелин Михайлов пред БНТ. Според последните паралелни преброявания на социологическите агенции, формацията на полк. Николай Марков е около 4-процентовата бариера за влизане в парламента.

"С "Възраждане" имаме разлики. Ние вярваме, че трябва да задвижим икономиката, за да има потоци от вътрешни пари, а не постоянно да разчитаме на външни потоци. Искаме икономическа независимост, а основната позиция на "Възраждане" е, че причината България да не е добре са външни фактори, а ние смятаме, че са вътрешни. Ние нямаме желание да излизаме от ЕС и НАТО, защото ние сме един кораб, който едвам се държи над водата, а искаме да правим генерална промяна на кораба. ЕС и НАТО не са ни проблем, проблем са корупцията и вътрешните проблеми", обясни Михайлов.

Още: Коя е партия "Величие", оказала се в битката за 50-ото Народно събрание?

На въпрос на коя страна са във войната на Русия срещу Украйна, Ивелин Михайлов отговори, че "Величие" са на българската страна, без да уточни какво стои зад това. По думите му с външната политика се измествал проблема с вътрешните проблеми.

На въпрос защо в "Исторически парк" провеждат военни обучения, Ивелин Михайлов посочи, че това е внушение и че те развиват просто бизнес. "Ние сме представяни като проруски и като крайнодесни - кое ни прави такива?", попита риторично той.

Още: "Една мощна червена лампа светна на тези избори": Политолози с първи коментари

От своя страна създателят на партията полк. Николай Марков каза: "Първо, очаквайте да се върне парламентарната република, тъй като в момента нямаме такава. Парламентът не функционира, нямаме върховенство на закона, нямаме и нищо, което да доказва, че сме демократична държава. Имаме намерение да ви покажем как се прави реал политик и как се реализират неща, които липсват. Ще покажем нещо, което друг не го е правил", закани се той.

Марков и Михайлов влязоха и в задочен спор с водещия на БНТ Бойко Василев относно ролята на обществената медия и липсата на техни участия по големите медии така, както са останалите партии.

"Още в първите дни в парламента ще видите, че няма да работим като другите. Някои неща ще се променят драстично и това го казахме на всички срещи с граждани", подчерта Марков.

Още: "Исторически парк" става микродържава с паравоенна структура: Къде са органите на реда?

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес