Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова: Не е невъзможно да има нови кметски избори в София

21 юли 2024, 11:24 часа • 2979 прочитания

"Не е невъзможно да има нови кметски избори в София, проблемът е, че втората инстанция на съда все още не се произнася с решение, каквото и да е то", това коментира общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова в "Денят започва с Георги Любенов". 

"Има редица дела, които се бавят, като например онова за побоя в трамвай 20 преди 15 години - то още не е започнало. Силно се надявам решението на нашето дело да не трябва да го чакаме 15 години", добави още тя. Според нея настоящият кмет на столицата - Васил Терзиев, използва това като оправдание, за да не поема дългосрочни ангажименти за каквото и да било, а групата на ПП-ДБ-СС плаши с преврати. 

Снимка: БГНЕС

"На последната сесия на СОС представител на тяхната група заяви, че ако решението на съда е, че отиваме на нови избори и техният кмет вече не е кмет, те обещават преврат. Те обещаха да съберат хиляди хора на жълтите павета. Това поведение на хора, които твърдят, че искат правова държава, сочи, че всъщност не искат това".

Още: Ремонтът на "Опълченска": Намерения и критики

За смяната на директори на общински дружества

Григорова обясни, че от няколко месеца се водят разговори между всички групи в СОС за смяна на директорите на общинските дружества, защото настоящите са с изтекли мандати. ПП-ДБ-СС обаче били неудовлетворени, че останалите групи са "били склонни да им дадат само 1/5 от местата в Съвета на директорите".

Още: Васил Терзиев: Няма да предадем града на една шайка разбойници

"Тук няма принципно противоречие между групите, а проблем на ПП-ДБ-СС, че нямат мнозинство в ръководствата", каза тя в ефира на БНТ1.

За парламентарната криза в България

"Пожелавам успех на тези, които са решили да се обединяват", каза Григорова при въпрос дали левицата в България ще се обедини, както се случи във Франция.

Ваня Григорова призна, че на последните парламентарни избори тя и Мая Манолова са се провалили, тъй като тяхната спойка е била механична, а така не се стига до устойчиви решения. "Не вярвам в такова механично сливане. Без мен. И на Бузлуджа без мен.". "Трябва да има формация, която е изключително насочена към правата на работниците. Огромна част от всички останали проблеми се коренят в експлоатирането от работодателите на работещите хора.", каза още Григорова.

Още: Ваня Григорова: Ако исках да съм патерица на ГЕРБ, щях да бъда в Народното събрание

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес