Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В очакване на новия служебен кабинет "Грънчарова"

19 август 2024, 06:55 часа • 701 прочитания

Очаква се днес посочената за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева да обяви имената на избраните министри в новия служебен кабинет. Президентът Румен Радев препоръча тя да предложи кабинет за 10 дни, за да може новите предсрочни парламентарни избори да са на 20 октомври.

Грънчарова започна разговори със сегашни министри и други експерти още на следващия ден, като те се проведоха без присъствието на медии.

ОЩЕ: Кирил Петков: Пеевски опитва да сплаши бъдещия премиер

Кои сегашни министри остават?

Министърът на финансите Людмила Петкова потвърди, че ще запази поста си и ще подготви бюджета за догодина.

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов също е приел поканата на номинираната за служебен премиер да остане на поста в новия служебен кабинет.

"Получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа да работя", заяви и настоящият служебен министър на земеделието и храните Георги Тахов.

ОЩЕ: Вътрешният министър обяви, че не е получавал покана да остане на поста

В новото служебно правителство поста си запазва и министърът на образованието Галин Цоков и на правосъдието Мария Павлова.

Очаква се министър на външните работи ще бъде Иван Кондов.

Желание за оставане в служебен кабинет начело с Грънчарова изразиха още досегашните служебни министри на отбраната, транспорта и културата - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков и Найден Тодоров.

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов не е получил покана да остане на поста си и в кабинета на Грънчарова.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес