Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В комисията "Нотариуса" спират изслушванията, спориха кой ще изготви доклада

12 септември 2024, 15:39 часа • 463 прочитания

Временната комисия за дейността на Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса реши да спре с изслушванията на лица, въпреки че в първоначално определения списък имаше още предвидени хора. 

Причината е липсата на парламентарно време на 50-ото Народно събрание. Преди края на септември предстои депутатите да излязат във ваканция заради предизборната кампания, а след това 

Кой ще изготви доклада?

В рамките на заседанието възникна спор кой ще изготви доклада на комисията. От ДПС в лицето на Хамид Хамид предложиха това да направи депутатът от ГЕРБ Тервел Георгиев. 

Самият Тервел Георгиев от своя страна пък предложи въобще да няма доклад, но впоследствие двамата оттеглиха своите предложения.

Народният представител от ГЕРБ Георги Георгиев от ГЕРБ обаче предложи докладът да бъде изготвен от експертите на комисията, както е било досега. 

Лена Бориславова от ПП-ДБ изрази подкрепа на предложението на Георгиев, като обърна внимание, че практиката досега е била докладите да се изготвят от експертите. "Моето изказване щеше да бъде в същия смисъл. Да призова колегите да не се държим все едно това е първата и единствена временна комисия", каза Надежда Йорданова от ПП-ДБ. ОЩЕ: Връзката на Пеевски, Нотариуса и Пепи Еврото: Разкрития от журналиста Николай Стайков (ВИДЕО)

Комисията за Нотариуса и Петьо Еврото

Припомняме, че комисията беше създадена в началото на юли с подкрепата на 117 депутати като своеобразно продължение на временната комисия за Нотариуса в 49-ото Народно събрание. Целта й е да установи всички факти и обстоятелства за дейността около групата на Мартин Божанов - Нотариуса и  тази на Петьо Петров - Еврото. ОЩЕ: Пеевски дойде да се "изповяда" за Нотариуса и Петьо Еврото (ВИДЕО)

Комисията вече изслуша лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който отрече да има влияние в съдебната власт.

Имаше решение на изслушване да бъде поканен Делян Пеевски, тъй като от АКФ твърдят, че има връзка между него Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса. Той обаче се появи появи в едно от заседанията и отрече тези твърдения, позовавайки се на справка на прокуратурата. Част от депутатите от комисията обаче искат той да бъде изслушан и да му зададат въпроси. 

Междувременно изслушаха банкера Цветан Василев, който се укрива в Белград, заради делото КТБ. Той пък каза, че Пепи Еврото е сред основните организатори на удара срещу банката му. ОЩЕ: Цветан Василев: Пепи Еврото е сред основните организатори на удара срещу КТБ (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес