Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Това си го пуснете като стенограма по 7/8 ТВ": Тошко Йорданов чете изявления на ГЕРБ, скандал в ефир

29 септември 2024, 18:42 часа • 2095 прочитания

След като участва в блокадата на парламентарната трибуна по време на цирковете в последното заседание на парламента, депутатът от ИТН Тошко Йорданов произведе скандал в ефира на NOVA.

Сценаристът избра интервюто си с Лора Крумова да протече във формат, в който той чете цитати от думи на депутатите на ГЕРБ Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова. Целта беше да защити тезата на ИТН относно предоговаряне на "Зелената сделка" и да оправдае популистката лъжа, че въглищните централи няма и не трябва да се затворят. "Мариците изкарват 6 милиарда евро, затваряйки ги губим 6 милиарда евро и печелим 2", твърди Йорданов.

Още: Рая Назарян: Не мога да гарантирам, че сградата на парламента няма да бъде разрушена

"Вие сте сценарист, трябва по-стегнато. ... Ще превземате ефира ли? ... Не, моля ви, не го четете цялото ... Ще изтръгвате ли микрофони? Ако искате, да загася осветлението и да пеете "Горда стара планина". ... Дайте да не цитираме всички от ГЕРБ ... Вие това може да си го пуснете като стенограма по 7/8 ... Не ме учете как да бъда водеща", бяха част от репликите на водещата Лора Крумова, докато Тошко Йорданов четеше цитати от депутатите на ГЕРБ.

Тонът на интервюто бе видимо изострен, като и водещият, и гостът се прекъсваха многократно. "Ако млъкнете, ще свърша по-бързо. Не съм късал кабели и не съм изтръгвал микрофони", каза Йорданов.

Още: Парламентът се превърна в Тайсън кючек

Депутатът от ИТН не отговори директно на въпроса какво е чувството да го прегръща съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Припомнете си как завърши заседанието на парламентът в сряда:

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес