Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Това е безпрецедентен акт": Депутатите на ДПС-Доган се оплакаха от репресии

26 юли 2024, 13:20 часа • 3673 прочитания

Изключените депутати от ДПС, които останаха верни на почетния лидер на партията Ахмед Доган, се оплаха от натиск и репресии.

"След вчерашните уволнения на областните управители, днес ставаме свидетели на поредната злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители (без Пеевски и група). Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група", каза председателят на партията Джевдет Чакъров пред журналисти в кулоари на парламента.

Още: Пеевски дойде да се "изповяда" за Нотариуса и Петьо Еврото (ВИДЕО)

На брифинга той отказа да назове кое е третото лице, но обвърза ситуацията именно с Пеевски. 25-е депутати са отправили запитване към служебната финансова министърка Людмила Петкова срещала ли се е с НАП и КПКОНПИ, кой е инициатор на тази среща и защо, кой я е инициирал, както и защо се налагат тези проверки и защо се правят сега.

"Кое налага данъчните служби да сложат тези около 25 души на скрининг? Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица?", попита Чакъров и обяви, че са подложени на "систематични компроматни атаки, които имат за цел да ги дискредитират и да подкопаят доверието в ДПС и почетния председател".

Още: Два сценария пред ДПС и отлив на гласове: Анализ на доц. Милен Любенов (ВИДЕО)

Чакъров не отговори със сигурност дали 25-е проверявани лица са всички отлъчени от движението депутати, но подчерта, че това е безпрецедентен акт.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес