Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томислав Дончев посочи какъв премиер биха предложили и как ще работят с Пеевски и Доган

26 септември 2024, 08:27 часа • 2225 прочитания

През изминалите 4 г. опитахме и предложихме всичко, за да решим политическата криза - ротация, непартиен кандидат за премиер (бел. ред. - вероятно визира предложението на ГЕРБ за премиер в лицето на проф. Николай Габровски), силни политически фигури. Оказа се, че нищо не работи. Което означава, че трябва да се обърнем към реалността, да направим компромиси. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия.

Попитан какъв премиер ще предложат сега, той отговори, че не е логично да се извади някакъв човек отнякъде. „Какво му е лошото на ярката политическа личност? Със сигурност е по-добре от тъмното. То затова се отглежда и възпитава – да го разпознават всички и да му търсят сметка“, обясни той.

ОЩЕ: Росен Желязков: Ако предложим Марио Драги за кандидат за премиер, веднага ще кажат, че е гербер

На въпрос какво ще му е различното тогава, Донев каза, че какво ще е различното зависи от това как ще мине кампанията.

Попитан лесно ще съставят ли кабинет, ако „Възраждане“ са втори, Дончев каза, че няма как кабинет да е устойчив, ако се прави „под сянката на плашило“.

Относно раздора в ДПС и попитан на чия страна са - на страната на Доган или на страната на Пеевски, той отговори, че седи през две места от Пеевски в парламента, но не са си говорили често, за разлика от Кирил Петков.

„Не сме закачени за Пеевски. ГЕРБ не е зависима от Пеевски. Имаше възможност и в предишни парламент за коалиции, такива не е имало. Зависими сме от хората, които гласуват за нас, и всеки укор и препоръка са много важни за нас“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес