Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева: Не виждам Корнелия Нинова да "сваля оръжие"

30 август 2024, 10:15 часа • 1184 прочитания

"Не виждам тя да сваля оръжие, напротив!". Това каза Татяна Дончева от "Левицата" и лидер на "Движение 21" в интервю за БНР по адрес на Корнелия Нинова. 

Лявото обединение стои на мина

Според нея лявото обединение се движи, но стои на мина, но според нея без БСП, то би било неразумно.

"Същевременно ако сърцевината на обединението ще бъде в такова разклатено положение, ако на финалната права трябва да преговаряме с Корнелия Нинова, това е нелепо. Тя винаги е била противник на лявото обединение. Противник наш, персонален. Тя иска да направи коалиция с "МЕЧ". Ако тя получи представителството, би могла в последния момент да срине всички усилия", смята Дончева. 

В следващите дни в "Левицата" ще претеглят своите ходове, анонсира тя. ОЩЕ: Симов: Нинова и Пеевски са станали като политически близнаци

Юридическите казуси в БСП

Тя коментира и юридическите казуси в БСП. Според нея Уставът на БСП крие рискове, защото Нинова си е сложила в устава клаузи, които на практика я правят вечна. отбеляза Дончева. 

По думите й действията на Нинова наливат масло в огъня, като целят единствено "целият ѝ кръг и тя да попаднат в следващия парламент". Дончева се пита "какво ще постигнат с това да възпроизведат сегашната парламентарна група, пълна с ненавист". 

Проблемите в ДПС

Дончева коментира и проблемите в ДПС и войната между Пеевски и Доган.

"Делян Пеевски има определен арсенал. Помните неговата война с предишния му баща Цветан Василев. В арсенала беше същото. Войната в ДПС е войната на човек, който има прекалено агресивна и брутална нагласа", посочи Дончева. 

Тя не може да се обясни защо Ахмед Доган, който по принцип е внимателен и мнителен, е допуснал този човек до себе си и го нарекъл свой син. ОЩЕ: "Брутален като натюрел" - кой изпрати Пеевски в ДПС: Разкрива Татяна Дончева (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес