Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

29 април 2024, 08:40 часа • 2403 прочитания

Политическата сила, която води България към бъдещото, което желаем, е ПП-ДБ. Коалицията е основана на ценности и политиката, която води, направи съществени стъпки в правилната посока.

Това каза бившият министър на отбраната в кабинета Денков Тодор Тагарев. По повод на тези думи обаче той подчерта, че до момента не е провеждал разговори на тема участието в листите за предсрочните парламентарни избори.

"Виждам, че в момента всичко е срещу ПП-ДБ. В последните месеци огънят от всички страни е фокусиран в една посока", подчерта Тагарев.

Още: Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

На въпрос каква е оценката за работата на наследника му ген. Атанас Запрянов, бившият военен министър каза:

"Поканата той да стане зам.-министър е била лично от мен и никой не ми е повлиявал. Факт е, че г-н Борисов вече го припозна като свой кадър, а ГЕРБ отдавна го припознават като техния човек в отбраната. Това не влияе на нашите отношения", каза Тагарев пред bTV.

По думите му атаките от "Възраждане", БСП и ИТН ги счита за "част от играта":

"Те атакуват не Тагарев, а политиката, която правеше кабинета. По-неприятното бяха атаките от ГЕРБ - на тяхната подкрепа разчитахме", каза още бившият военен министър. Той подчерта, че атаките към него били и заради "ревност заради липса на изява на евроатлантиците", визирайки именно ГЕРБ и ДПС.

Още: Велизар Шаламанов: Тагарев направи всичко възможно, но няма политическа опора (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес