Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Създава се страшно напрежение върху България": Борисов иска обяснения за пейджърите

19 септември 2024, 10:08 часа • 963 прочитания

Взривяват пейджъри, взривяват се уокитокита, създава се страшно напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ пратки с комуникационно оборудване (пейджъри), които са взривени на територията на Ливан и Сирия.

Той припомни за атентата в Сарафово. "Медиите в Унгария, по света пишат, че България е пряко замесена през плащанията. Някой трябва веднага да го спре това. Не знам дали има или няма българска връзка, знам какво пишат унгарските медии, а там София се посочва като седалище на фирмата", заяви Борисов. 

Припомняме, че ДАНС вече излезе с информация, че в България не са влизали и не са обмитявани гърмящите пейджъри. ОЩЕ: ДАНС: В България не са влизали и не са обмитявани гърмящите пейджъри

Борисов е скептичен за исканията на ПП-ДБ

Борисов коментира и исканията на ПП-ДБ за оставка на шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев. Според него от ПП-ДБ имат непрекъснато желание за нещо, а партиите отиват на избори след една седмица.

"Нищо няма да допринесе и днешният дебат нито за спокойствието, нито за програмите, ни зо съвместната работа на партиите. Ще видим как ще минат дебатите, ще говорим пак. В тяхната програма имаше само едно име  за шеф на КОНПИ - това беше Бойко Рашков. Начинът им на разсъждение за дейността на тази комисия ме плаши", каза Борисов. ОЩЕ: ПП-ДБ очакват грозни сцени в пленарна зала в защита на Антон Славчев (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес