Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Пеевски ПП-ДБ пазят Сарафов от смяна, защото ги пазел

02 август 2024, 18:05 часа • 1914 прочитания

Санкционираният по "Магнитски" съпредседател на ДПС Делян Пеевски излезе с официална позиция срещу предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат, какъвто е сегашният, да не може да избира председател на Върховния касационен съд (ВКС), Върховния административен съд (ВАС) и главен прокурор.

Според Пеевски от коалицията се опитват да блокират избора на нов главен прокурор и така пазят Борислав Сарафов, за "да потулва скандалите и гейтовете им".

По думите му "група провалени политици" са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, с който се опитват да запазят Сарафов на поста му и да го направят "вечен главен прокурор на България". Още: Пеевски показа списък с "касиерите на Румен Радев" в енергетиката (ВИДЕО)

Според Пеевски така те целят на да блокират избора на нов главен прокурор и да гарантират безсрочното оставане на Сарафов на поста.

"По този начин те изпълняват волята на политическия си кръстник - мистър Кеш - президента Радев", пише съпредседателят на ДПС. 

Той категоричен, че ПП-ДБ готови да нарушат Конституцията на България - по думите му за пореден път, като пренебрегнат решенията на Конституционния съд "само и само удобният за тях Сарафов да запази на поста си". Още: "Новият" човек до Пеевски говори за заговор на "другото ДПС" с Румен Радев, намеси Христо Иванов

"Защото знаят, че при него всички сигнали, проверки, скандали и гейтове биват потулени и потъват без последствия. Ето това е доказателството, за това, което говоря - за скандалите с пудели, пачки, за схемите на мистър Кеш Радев, схемите с Лукойл и ала-бала с президента и всички корупционни, вредни за хората практики, които аз ще разоблича до край въпреки тях! Защото хората имат право и необходимост от Ново начало", пише Пеевски.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес