Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смилов: Трябват повече аргументи защо Борисов не е готов да управлява с Пеевски

09 юни 2024, 21:17 часа •
Реклама

Трябва да чуем повече аргументи защо Борисов не е готов да управлява с Пеевски. Това коментира политологът доц. Даниел Смилов в изборното студио на БНТ. 

"Ситуацията е ясна, особено ако ДПС са на второ място. Първата и втората партия имат тежка оговорност да съставят правителство. Този аргумент на Бойко Борисов, че не може да направи правителство с ДПС е неразбираем, защото той всичко прави с ДПС, освен това да състави правителство", коментира Смилов. Според него в управлението те нямат нещо, по което да се различават. ОЩЕ: Костадинов се размечта да вземе мандат за правителство (ВИДЕО)

Логичното място на ПП-ДБ е да бъдат опозиция

Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът доц. Огнян Минчев. Според него от гледна точка на здравия разум формацията трябва да бъде в опозиция, за да се поправи.

"Ситуацията, която имаме в България, изисква нещо повече от калкулация на здравния разум. Нека да си представим, че след като ПП-ДБ имат позиция на здравия разум, ГЕРБ и ДПС също намерят основания за това, че не могат да направят свое правителство и така 50-ото Народното събрание се провали. Всички тези партии със здравия си разум, с добре калкулирания си интерес, с какви очи ще се върнат към своите избиратели? Какво ще им предложат?", попита още доц. Минчев. ОЩЕ: Има зор от Народно събрание, не толкова от правителство

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес