Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният кабинет ще приеме доклади за консолидираната фискална програма и за ПВУ

10 септември 2024, 22:40 часа • 463 прочитания

На редовното си заседание в сряда служебното правителство ще приеме доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2024 г.

Още: Санират десетки обществени сгради с пари по Плана за възстановяване

Предстои министрите да одобрят и доклада на заместник министър-председателя и министър на финансите за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава REPowerEU.

Още: "Дано следващите не са след 100 години": Подписаха договора за 20 мотрисни влака

Ще бъде одобрено и създаването на лечебно заведение за болнична помощ. Кабинетът ще приеме изменения в решение на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването.

Още: Главчев: Не приемам на служебното правителство да се вменяват функции, които ги няма в закона

Очаква се правителството да одобри и проект на „Изявление за намерение“ (Statement of Intent/SOI) на правителството на Финландия за присъединяване към Меморандума за разбирателство между правителството на България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и Щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес