Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният кабинет по стъпките на ГЕРБ и ДПС, втора смяна на областния управител на Кърджали само за месец

24 юли 2024, 16:57 часа • 1218 прочитания

След по-малко от месец начело на Областната администрация в Кърджали служебното правителство освободи Ресми Мурад от поста областен управител и назначи неговия заместник Никола Чанев за титуляр.

Решението е взето по време на правителственото заседание днес, а впечатление прави, че именно Мурад бе назначен от кабинета "Главчев" на 28 юни т.г. Той е председател на Кърджалийската областна структура на ДПС. След конфликта между председателя на движението Делян Пеевски и Ахмед Доган, той и структурата застанаха на страната на почетния председател.

Никола Чанев от ГЕРБ за трети път става областен управител, като дълги години е работил в местната структурата на Националната агенция по приходите като инспектор и началник-сектор. Магистър е по счетоводство и контрол от Университета за национално и световно стопанство, завършил е също „Национална и регионална сигурност“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Още: "Законът е спазен": Главчев мълчи за назначените кадри на ДПС в областните управи

И още една рокада

За областен управител на област Смолян е назначен Захари Сираков от ГЕРБ. Той заема поста за втори път. По професия е юрист, завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работил е като юрисконсулт в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян. Сираков е бил общински съветник в града в периода 2011 г. – 2015 г. През по-голямата част от кариерата си е работил като адвокат.

Освободен е досегашният областен управител на Смолян Румен Пехливанов, който също е от ДПС.

Още: Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес