Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"След решението на съда": Ваня Григорова не очаква да стане кмет на София

28 юли 2024, 10:14 часа • 3130 прочитания

„Ще обжалваме решението на съда. Имаме седем дневен срок, но не е ясно от кога. В петък беше публикувано съобщение от две изречения на сайта на съда, но самото решение все още не е качено. Така че - ние не знаем какви са основанията на съда да пренебрегне многобройните експертизи, които бяха извършени.“

Това каза пред bTV общинският съветник от „БСП за България“ Ваня Григорова във връзка с решението на Административния съд София-град, което потвърди избора на Васил Терзиев за кмет на столицата след балотажа на местния вот от есента на миналата година.

Още: Съдът поряза Ваня Григорова: Васил Терзиев е кмет на София

Тя допълни, че няма как да очаква, че ще стане кмет на София, защото ако се докаже, че има манипулация на резултатите – ще има нови избори, както и нови кандидати.

Резултите от изборите бяха манипулирани

„Ако тези експертизи нямат значение, защо тогава съдът бави решението по делото месеци наред, за да изчака експертизите и да се плащат едни немалки хонорари на вещите лица? А след това да вземе решение, което категорично не взема предвид заключенията в експертизите“, запита Ваня Григорова.

„Адвокатите трябва да се запознаят с мотивите, за да знаят защо съдът е решил, че изборът на Терзиев е безспорен при положение, че над 300 флашки са манипулирани. И това беше записано в изводите от експертизите“, добави тя.

По думите ѝ резултатите от изборите са манипулирани. „Манипулирани са флашките, които съдържат резултатите. В каква посока са манипулирани, няма как да установим. Това са написали вещите лица. Другата страна поиска тройна експертиза. Тя посочи абсолютно същото. Защо прескочихме законовия срок, в който трябваше да се вземе такова решение? Защото срокът за решение по тези дела е два месеца на първа и втора инстанция. Ние имаме вече осем месеца само на първа инстанция, защото чакахме експертизите, които струват немалко пари, освен време“, заяви Ваня Григорова.

„Ако и Върховният административен съд отхвърли искането, тогава няма да постъпим като ПП-ДБ-СС. Те заплашиха, че ако решението не е в техен интерес, щели да изкарат хиляди хора на жълтите павета. Това се нарича преврат“, каза Григорова.

Още: Ваня Григорова: Не е невъзможно да има нови кметски избори в София

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес