Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като Нинова го отстрани: Таков се върна документално начело на БСП-София

08 юли 2024, 13:55 часа • 2003 прочитания

Иван Таков е бил вписан в Агенция по вписванията като председател, представляващ Градски съвет на БСП в София. Така от днес той напълно легитимно отново е на поста, на който беше избран на последната изборна Градска конференция, проведена през април 2022 г.

Припомняме, че бившият председател на левицата Корнелия Нинова свали доверието си от общинските съветници в София, след като подкрепиха кандидата за председател на СОС от ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

ОЩЕ: Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

"Предстои ни много работа, затова нямам нито време, нито желание да се връщам назад. Целта ми е час по-скоро да успокоим Градската организация и да концентрираме всичките си сили в градивни действия, вместо да ги пилеем в интриги и дребни междуличностни разпри", заяви той.

Иван Таков е подал документи за вписване в БУЛСТАТ регистъра миналата седмица, след като е получил официалното решение на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) в БСП. Членовете на Партийния съд заседаваха на 29 юни. Тогава те разгледаха всички постъпили сигнали за нарушения и за липса на кворум на пленума на Националния съвет, проведен на 25 февруари 2024 г. Именно на него беше наложен предсрочният цикъл отчет и избори в Градската организация на БСП в София и в Бургас.

ОЩЕ: Иван Таков: Не съм отстранен, председател съм на Градския съвет на БСП

На заседанието на ОПКК напълно единодушно членовете са взели решение, че легитимна управа на Градската организация на БСП в София е тази, която е била до 25 февруари 2024 г. В протокола от заседанието в 19 точки са били описани констатациите на нарушения. Сред тях има грубо погазване на уставните правила и фалшификации.

След решенията на ОПКК Иван Таков незабавно е провел събрание на легитимния Председателски съвет в БСП - София.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес