Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Василев обу зелени чорапи в подкрепа на Радев и обяви, че симпатизира на Стефан Янев

07 май 2022, 17:19 часа • 16706 прочитания

"Продължаваме Промяната" си отварят тила по много нецелесъобразен начин като критикуват президента Румен Радев. Доверието се отдръпва от  Кирил Петков и неговото правителство заради това".

Това заяви политологът Слави Василев. Пред NOVA NEWS той допълни, че пътищата на ПП и президента се разделят и ако промяната продължава по този начин, то той скоро щял да свали доверието си от тях. Още в началото на интервюто политологът, който бе и част от президентската администрация, отново обяви подкрепата си за Радев, като символично бе обул зелени чорапи.

По думите на Василев държавният глава няма да покаже юмрук:

"Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира. А Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам. Смята, че може да обедини българите около своето име. Докато не се появи друг политически субект, той има шансове. Българското политическо пространство търси нов герой", посочи той и уточни, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото коалицията е под напрежение.

По думите му делението между "ляво" и "дясно" отдавна е загубило своя смисъл.

"Патриотичният сегмент е затрупан от желаещите да го завладеят. Янев освен да е служебния премиер, който е станал такъв благодарение на Радев, не виждам какво друго предимство има", коментира политологът и допълни, че политическият вакуум е издигнал "Продължаваме Промяната", но президентът им е дал тласък.

По темата със спрените доставки на руски газ към страната ни и обсъждането за налагане на ембарго върху вносът на петрол, Василев обяви:

"Правителството спря целенасочено да работи с "Газпром" не заради плащането с рубли, а за да задоволи нечии други интереси", подчерта той.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес