Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: ПФ няма да направи компромис с Орхан Исмаилов

01 декември 2014, 11:00 часа • 19786 прочитания

Патриотичният фронт няма да направи компромис с назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на областния управител на София Веселин Пенев. Това каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.

По думите му до края на тази седмица коалицията ще вземе решение дали да оттегли подкрепата си от правителството.

Симеонов определи спорните назначения като провокация срещу патриотичното обединение, тъй като според него кариерата на Орхан Исмаилов е озадачаваща и се дължи на протекцията на ДПС.

„Замислете се за професионалния път на Орхан Исмаилов - един лейтенант завършва военното училище във Велико Търново, след което работи около година и е назначен за председател на Комисията за достъп до информацията. Да не говорим за задължението на всеки, завършил военно училище да работи в системата на отбраната поне 10 години“, изтъкна Симеонов.

Съпредседателят на ПФ „НФСБ и ВМРО“ коментира и напускането на Велизар Енчев от парламентарната група на ПФ като заяви, че причините за него са задкулисни. „От поведението на Велизар Енчев ще се разбере кой е новият му работодател. Аз лично съм бил негов работодател в продължение на 8 години и трябва да ви кажа, че той е много изпълнителен човек, каквото сме му казвали винаги го в правил. Пожелавам му успех и с новите работодатели“, допълни Валери Симеонов.

Според него недоволството срещу назначението на Слави Бинев като председател на парламентарната комисия по култура и медии е неоснователно, тъй като той е човек, който е добре приет в културните среди и може да бъде полезен.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес