Симеон Славчев, ПП МИР: Българите казаха на Борисов да си кара джипката със здраве

3612
Симеон Славчев, ПП МИР: Българите казаха на Борисов да си кара джипката със здраве
Снимка: ПП "МИР"

Българите казаха с ирония на Бойко Борисов да си кара джипката със здраве и това е едно от посланията на парламентарните избори. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването "Беновска пита" по Радио К2.

"Както президента на Руската федерация Владимир Путин каза на своя американски колега Джо Байдън да е здрав, така и българските избиратели пратиха със здраве и ирония Борисов да си кара джипката. За съжаление обаче тези избори бяха манипулирани и това беше поредната подмяна на вота на българските граждани", заяви Симеон Славчев.

Симеон Славчев: Искаме оставката на цялото ръководство на ЦИК

ПП МИР иска оставката на цялото ръководство на ЦИК. Това заяви председсателят на ПП МИР Симеон Славчев. Причината за това е поредното с...

Той каза, че в новото Народно събрание, с изключение на партията на Слави Трифонов, са се събрали само стари муцуни, повечето от които са били част от управлението на Бойко Борисов в определен момент.

"Слави Трифонов също не е ново лице. Той имаше публицистично телевизионно предаване в продължение на 25 години. Той беше с Костов, после беше срещу него, беше с Кунева, обърна се срещу нея, беше с Бойко Борисов, обърна се срещу него. Той като лидер на втората по големина политическа сила в Народното събрание трябва да си изказва гласно мнението, а не да мълчи", коментира председателят на ПП МИР.

Той заяви, че някои от партиите, влезли в Народното събрание, са откраднали лозунга на справедливия граждански протест срещу Бойко Борисов. Симеон Славчев коментира, че гласовете от страната и от чужбина на българските граждани бяха манипулирани и подменени по време на парламентарните избори.

"Имаме много сигнали за нарушения, в които имаме ясни и категорични доказателства, че вотът е подменен и са дописвани в избирателните списъци лица, които не са гласували. Имаме информация за това и сме сигнализирали на компетентните органи", заяви Симеон Славчев.

Симеон Славчев: МВнР са изпълнителите на поръчка за подмяна на вота в чужбина

„ГЕРБ е организирана престъпна група за подмяна на вота на българските граждани, а МВнР и ЦИК са техните конкретни механизми за и...

Той коментира, че държавата повече не може да се управлява по досегашния начин и че всеки политик трябва да поеме отговорност за действията си и да се явява в Народното събрание.

"Силно се надявам, че тази ера на джипката ще свърши и ще видим конкретни политики и идеи", заяви още председателят на ПП МИР.

Той допълни, че политиката не е за надхитряване на една политическа сила над друга и че президентът Румен Радев трябва да бъде подкрепен от всички отговорно политически партии, граждански и неправителствени организации, защото е единственият останал морален стожер на българското общество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика